Pritrdite kolo na streho vašega avta

Streho vašega vozila lahko najbolje izkoristite tako, da nanjo namestite nosilec za kolo. Gre za funkcionalno rešitev, ki vam omogoča, da prihranite prostor v prtljažniku. Vanj je namreč sploh pri manjših avtomobilih težko spraviti kolo. Pogosto je treba podreti zadnje avtomobilske sedeže, kar je problematično takrat, ko se v avtu pelje več ljudi. Marsikdo svoje kolo sicer lahko spravi v avto le, če mu prej odstrani eno od koles. Odstranjevanje in ponovno pritrjevanje kolesa je veliko bolj zamudno, kot če celo kolo enostavno namestite na streho, kjer se bo varno pripeljalo na cilj, v avtu pa vam ne bo delalo napote.

Izkoristite streho kot dodatni prtljažni prostor!

Na strehi vsakega vozila je dovolj prostora za pritrditev strešnih nosilcev, na katere lahko pritrdite nosilec za kolo. Gre za posebej oblikovan element, ki vam omogoča, da kolesa ostanejo stabilno fiksirana na strehi avtomobila tudi pri višjih hitrostih. Kakšna je največja hitrost vožnje z vpetim kolesom na strehi, je napisano v specifikacijah izdelka, ki ga boste izbrali. Navadno pa sodobne oblikovalske in tehnološke rešitve omogočajo dobro fiksiranje, kakršno nekoč ni bilo možno. Zato boste morda kdaj tudi koga slišali modrovati, da se nakup takšnega nosilca za kolo ne splača – morda je bilo nekdaj zaradi manj kakovostne izdelave in materialov res tako, danes pa to na srečo nikakor več ne drži.

Streho tako lahko brez skrbi izkoristite za prevažanje koles in še marsičesa drugega. Obstajajo namreč tudi različni nosilci za prevažanje smuči, snežne deske, lestve, orodja ter druge vrste tovora, ki ga lahko enostavno namestite in pripnete na avtomobilsko streho. Pri tem je pomembno, da upoštevate navodila in nosilce montirate na streho natančno v skladu z njimi.

Kako pritrditi nosilec za kolo?

Za pritrditev boste najprej potrebovali posebne nosilne prečke, ki se pritrdijo na strešne sanke vašega vozila. Če vaše vozilo takšnih sank nima, naj vas ne skrbi: pri nakupu prečk morate le paziti, da izberete takšne, ki so namenjene pritrditvi direktno na streho avtomobila, ki nima strešnih sani. Takšne prečke so osnova, na katero nato lahko namestite druge dodatke, med katere spada tudi nosilec za kolo. Za njegovo namestitev ne boste potrebovali orodja, prav tako pa ta naloga ne zahteva kakšnih posebnih spretnosti, zato ji je lahko kos prav vsak. To pomeni, da boste za nameščanje potrebovali le nekaj minutk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*