Popolne mladinske sobe

Odrasli smo pogosto mnenja, da so mladinske sobe primerne za srednješolce in študente, dejansko pa si naši otroci zaželijo mladinske sobe že veliko prej. V času, ko se prične puberteta, torej nekje okoli dvanajstega leta, si nihče več ne želi klasične otroške sobice, ki je primerna za majhne otroke. Mladinske sobe so veliko bolj po njihovem okusu, saj gre dejansko že za pohištvo, ki je po videzu namenjeno odraslim – in najstniki si seveda želijo biti dojeti kot mladi odrasli. To jim starši sicer lahko (do neke mere) omogočimo, a, saj veste, starši ne štejemo prav veliko – pomembno je, kaj menijo njihovi vrstniki, in če ima otrok doma namesto mladinske sobe še vedno otroško, potem v očeh vrstnikov ne bo imel statusa, kot si ga želi.

Urejanje mladinske sobe

Morda boste rekli, da bi se morali mladi bolj zanimati za kaj drugega kot za svoj položaj v družbi, vendar navsezadnje vsi vemo, kako so leta odraščanja naporna in pomembna. Če si otrok želi mladinske sobe, potem se boste nazadnje vendarle potrudili in mu jo omogočili. Nenazadnje potrebuje primerno okolje, v katerem se bo dobro počutil.
Mladinske sobe običajno sestavljajo postelja (klasična ali francoska), garderobna omara, pisalna miza s stolom. Če pohištvo stare otroške sobe ni bilo tipično otroško, torej niti ne bo potrebe po tem, da kupujete novo, sicer pa pobrskajte po spletu – lepe in kakovostne mladinske sobe so lahko tudi po ugodnih cenah.
Ker so mladinske sobe prostori namenjeni spanju in učenju, poleg tega pa tudi druženju in preživljanju prostega časa, velja razmisliti tudi o drugih stvareh, ki jih bo vaš najstnik potreboval. Če se bodo večkrat oglasili na obisk prijatelji, je odlično, če ima v sobi tudi kakšen dodaten fotelj ali vreče za sedenje, kjer bodo lahko potekali prijateljski pogovori. Poskrbite tudi za njegove hobije – naj ima otrok prostor za igranje inštrumenta ali za telovadbo.

Dodatki za mladinske sobe

Mladinske sobe (prevc.si) pogosto krasijo plakati glasbenih skupin in športnikov. Da jih ne bo otrok sam lepil povsod, mu nekaj njegovih najljubših zasteklite in obesite na steno. Če si mladostnik zaželi pobarvanih in pisanih sten, ki bodo izražale njegove poglede na svet, potem ni nobene potrebe, da sesam loti barvanja – mladinske sobe so lahko videti čudovite s pomočjo stenskih nalepk. V sobo dodajte še druge reči, ki so za najstnike nujno potrebne – na primer veliko ogledalo, okrasne blazine, prav tako pa tudi oseben koš za umazano perilo (da ne bodo oblačila ležala povsod).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*