Plastična korita za rože? Zamenjajte jih za lesena!

Rože so najboljša dekoracija našega doma, saj v bivalne prostore in okolico našega življenjskega prostora vnašajo zeleno naravo, ki je bistvena za dobro počutje. Ko smo si pričeli ustvarjati vse bolj zapletena bivališča, kjer naravo nadomeščamo z lastnimi izumi in sodobnimi pridobitvami, smo se na srečo začeli tudi zavedati, da nam živega zelenja primanjkuje – in tako gotovo ni doma, kjer ne bi poskrbeli, da rastejo in cvetijo lončnice. To pa pomeni, da so potrebna korita za rože in lončki, kjer naše zelene prijateljice rastejo.

Proč z umetnimi masami
Rože, ki nam pomagajo ohraniti stik z naravo in nam v našem domu pomagajo ustvarjati razpoloženje ter dobro počutje, žal pogosto zasadimo v neprimerne posode, narejene iz umetnih materialov. Se vam ne zdi nesmiselno, da imate rože na balkonu, na terasi in dvorišču, pa tudi rože v stanovanju, v takšnih koritih? Gotovo velja, da je treba tudi tu misliti na naravo, zato je veliko bolje, da se izberejo korita za rože iz naravnih materialov, na primer gline, kamna in tudi lesa. Prav lesena korita in posode so zadnja leta vse bolj priljubljena, saj je les kot naraven material vse bolj cenjen in občudovan. Je prijazen do okolja in povrh vsega še izjemno estetskega videza.

Leseno korito za rože ima veliko estetsko vrednost, poleg tega pa z njim dobimo trajen izdelek, pri katerem se nam ni potrebno obremenjevati s tem, kaj se bo z njim zgodilo, ko ne bo več v uporabi. Korita iz plastike, stiroporja, celo betonska, pogosto končajo na odpadu, kjer obremenjujejo okolje.

Lesena korita za rože
Čudovito leseno korito za cvetlice lahko uporabljate povsod – v stanovanju, na balkonu, na terasi. Vanj lahko zasadite tipične okrasne balkonske rože, pa tudi posodovke, na primer oljko ali mandarinovec, če želite pa lahko v njem vzgajate tudi svoje male paradižnike in jagode, s čemer lahko na svojem balkonu zasnujete mali urbani vrt – ta bo skrbel za zeleno okolje, hkrati pa vam bo nudil še okusne domače pridelke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*