Obožujete potapljanje ladijc?

Družabno življenje in druženje s prijatelji in sorodniki je še kako pomembno. Ljudje smo namreč družabna bitja, ki potrebujemo veliko interakcije. Seveda v ta namen imamo že skozi stoletja različne družabne igre, kjer se lahko veliko presmejimo in malce tudi razmišljamo. Poznamo različne družabne, ki se med seboj razlikujejo po zahtevnosti in predvsem namenu. Poznamo zabavne družabne igre ter miselne družabne igre. Vse je odvisno od tega, kakšna je družba in kakšno željo imamo po igranju določene igre. Kot smo že omenili, družabne igre ne moremo igrati sami, marveč morata biti vedno za to prisotna namanj dva človeka. Katera pa je ena izmed najbolj priljubljenih in že precej starejših družabnih iger? Če ste rekli potapljanje ladjic, potem ste zagotovo prav uganili.

Kakšna igra je potapljanje ladjic?

Potapljanje ladjic je družabna igra, za katero sta potrebna dva človeka. Pravila igre narekujejo, da igralca vsak na svoji igralni plošči skrivaj postavita na določene točke ladjice. Pravzaprav po pet ladjic. Igra potem poteka tako, da nasprotnik strelja na nasprotnikovo ploščo tako, da pove številko in črko, na katero strelja. Za primer B6. Če se na tej točki nahaja nasprotnikova ladja, pomeni, da se je potopila. Zmaga tista oseba, ki nasprotniku najprej potopi vse ladjice.

Zanimiva družabna igra je v Sloveniji in svetu prisotna že skozi desetletja. Nad njo so navdušeni tako starejši, kot tudi otroci. Seveda pa je število ladjic odvisno od tega, kakšna je tista igra proizvajalca, ki smo jo kupili. Zagotovo pa gre za igro, ki vas bo razveselila, dodala nekaj napetosti in prinesla veliko smeha. Igra potapljanje ladjic je na voljo v različnih bolje založenih trgovinah ali v spletnih trgovinah.

Nekaj pa je zagotovo – družabna igra, kot je potapljanje ladjic, je takšna igra, ki zagotovo ne bo šla v pozabo. Ljudje jo bomo igrali še dolga desetletja, saj je nenazadnje zabavna, taktična in predvsem miselna. Kakorkoli že, če boste v poletnih ali zimskih dneh s prijateljem iskali igro, s katero se boste zabavali, potem je potapljanje ladjic zagotovo prava izbira. Zabava bo zagotovljena, čas bo hitro minil. Le kaj boljšega si še lahko privoščite? Zabavajte se in uživajte v vsakem trenutku…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*