Moja izkušnja s tabličnim računalnikom

Pred nekaj leti je bila moja mlajša hčerka še zelo majhna. Nisem razumela staršev, ki so v prostem času otroku porinili tablični računalnik v roke. Cele dneve po službah in le nekaj dragocenih uric z otrokom, pa mu porineš neko elektronsko napravo v roke. Ne, res nisem razumela. In prisegla sem sama pri sebi, da ne bom takšna. Nisem želela niti slišati, da bi sploh kupili tablični računalnik. To je bil še čas preden so tako množično zacveteli pametni mobilni telefoni. Tudi paketov z ogromno zakupljeno količino prenosa podatkov še ni bilo. A prišel je ta dan, ko sem se ugriznila v jezik in prelomila svojo zaobljubo.

Ali je primeren za otroke?

Hčerkica je zbolela in pristala v bolnišnici. Seveda, ker je bila še zelo majhna sem bila tam z njo. Prve dni je nebogljena ležala priklopljena na cevke. Smilila se mi je in vse bi naredila, da bi se bolje počutila. Po treh dneh je bila že pri močeh in boljše volje, a sva vseeno morali ostati še nekaj dni v bolnišnici na opazovanju. In takrat sem se soočila z drugim problemom. Kaj početi z dveletnim otrokom cel ljubi dan na bolnišnični postelji. Sestavljali sva sestavljanke, brali knjigice, risali in podobno. A kmalu je zmanjkalo idej.

Hčerkica si je zaželela risanke. Dan v bolnišnici je res dolg, zato sem poklicala moža. Skoraj ni mogel verjeti, ko sem ga prosila naj kupi tablični računalnik. A po kratkem pogovoru je popolnoma razumel zakaj želim imeti tablični računalnik.

Uporaba pri otrocih z zdravo mero pameti

V času obiskov tisto popoldne je mož prihitel v bolnišnico z lepim darilnim paketom z rdečo pentljo. Hčerkica ga je odvila, a seveda ni vedela kaj je tista naprava v škatli. Ko sva ji obrazložila, da bo gledala risanke, je bila najsrečnejši otrok na svetu. Mislim, da sem v tistem trenutku ravnala pravilno in ji dovolila pogledati nekaj risank na dan. Ko ni gledala risank, nama je tablični računalnik igral otroške pesmice. Veselje v bolnišnični sobi je bilo neizmerno. Tudi drugi otroci so se ob veselih pesmicah počutili bolje. Tablični računalnik je po prihodu iz bolnišnice ostal na varnem v mojem predalu, a občasno privoščim hčerkici malo veselja z njim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*