Kdaj nabaviti otroško opremo

Brez otroške opreme, ki vam je v pomoč pri skrbi in negi za vašega otroka pač ne gre. Ker pa je otroška oprema draga je smotrno dovolj zgodaj preveriti kje in kdaj naročiti vse potrebno. Če se boste tega lotili dovolj zgodaj si boste s tem zagotovili, da boste tisto, kar vam je všeč in bo izpolnilo vaša pričakovanja in zahteve dejansko tudi pri vas dovolj zgodaj, da si ne boste v zadnjih dneh pred porodom razburjali še zaradi tega.

Porod in poporodni dnevi so za mamice obremenjujoči. Te dni mamica potrebuje predvsem mir, počitek. Že sama skrb za novorojenčka je ogromna obremenitev s katero se spopada mama zato si že vnaprej za te dni priskrbite mir. Otroško opremo zato nabavite dovolj zgodaj kot je opisano spodaj.

Kaj potrebujete pred rojstvom

Prvo stvar, ki jo boste potrebovali in marsikje vas brez nje ne bodo niti spustili iz porodnišnice, je avtosedež – lupinica. Ljubkovalno se ji reče jajček. V njem boste prvič ponosno pripeljali vašega otroka domov. Za nakup jajčka imate dve opciji. Prva je, da avtosedež kupite ločeno, druga pa da kupite potovalni komplet – modularni sistem otroškega vozička, kjer je avtosedež priložen. V primeru nakupa celotnega kompleta tudi precej privarčujete na ceni, saj je ločen nakup dražji za cca 30-50 odstotkov. Naslednja prednost nakupa kompleta je, da boste otroka lahko tudi v lupinici peljali na vozičku. Pri ločenem nakupu boste za namestitev avtosedeža na voziček potrebovali adapterje, če jih boste sploh dobili. Ponavadi je to drugo.

Tako, lupinico in voziček že imate. Pred rojstvo pa potrebujete še par stvari. Prvo je prostor za spanje otroka. Otrok nikakor ne sme spati pri starših zato potrebuje svojo posteljico. Lahko je tista klasična, lesena ali pa zložljiva. Če razmišljate o zložljivi posteljici za dnevno uporabo potem nujno potrebujete še klasično vzmetnico. Če nabavite zložljivo posteljico tipskih dimenzij 60*120 z vzmetnico ne boste imeli težav.

Kmalu po rojstvu vas bo obiskala patronažna sestra in kaj kmalu bosta skupaj okopali dojenčka. Zato potrebujete banjico za kopanje. Če le imate prostor razmislite o umestitvi lesene previjalne mize v vaš prostor. Ta vam bo nudila udobje in dovolj velik prostor tako za kopanje otroka kot za previjanje. Če pa prostora nimate so vam na voljo različne vrste previjalnih miz ali banjic. A nujno jo potrebujete.

To je vsa res nujna in potrebna otroška oprema, ki jo potrebujete imeti pripravljeno že preden pride otrok. Vse ostalo boste lahko uredili tudi kasneje, ko boste svoje zmožnosti usklajevali s potrebami vašega otroka.

Seveda pa potrebujete tudi oblačila, plenice, pripomočke za nego in skrb otroka in tudi mamice. Teh pa je veliko zato vam predlagamo, da si preberete seznam kaj potrebuje otrok v prvem letu starosti, ki so ga za vas pripravili v spletni trgovini Bimbo.si. Je uporaben.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*