Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je modra odločitev

Kaj je dopolnilno zavarovanje? Kdo ga lahko sklene? Kaj krije? Kje ga lahko sklenem? To so le ena izmed najbolj pogostih vprašanj, ki se vam pletejo po glavi.

Vsi, ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, pri obisku zdravnika nimajo doplačil, saj so tako pokriti vsi stroški zdravstvenih storitev. Torej boste morali v primeru, da imate sklenjeno le obvezno zdravstveno zavarovanje doplačevati razlike za zdravstvene storitve, zdravila in medicinsko-tehnične pripomočke, kot je na primer zobna protetika, očesni pripomočki, ne nujni reševalni prevozi, zdravila na recept in podobno.

Gre za obliko prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja, ki je modra in racionalna odločitev za zavarovance in njihove najbližje, saj so lahko stroški zdravstvenih storitev v nasprotnem primeru kar visoki, kar lahko predstavlja posamezniku veliko breme. Saj veste, kako pravijo: »Boljša preventiva, kot kurativa.«

V primeru, da se odločite za to vrsto zdravstvenega zavarovanja, vam svetujemo, da si ga uredite najpozneje v roku enega meseca od kar ste si uredili obvezno zdravstveno zavarovanje. V nasprotnem primeru zakon določa trimesečno čakalno dobo. V kolikor namreč sklenete zavarovanje kasneje, boste morali premijo plačevati tri mesece preden boste upravičeni do ugodnosti dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. V kolikor pa je obdobje nezavarovanosti daljše od enega leta pa zakon predpisuje tri odstotni pribitek na premijo na vsako nezavarovano leto, skupno povišanje pa je lahko največ za 80 odstotkov premije.

Tovrstnega zdravstvenega zavarovanja ne potrebujejo otroci, šolska mladina, študentje in osebe, ki so po zakonu oproščene doplačil. Sklenejo pa ga lahko dijaki ali študentje ob izgubi statusa, prvi zaposlitvi ali ob dopolnjenem 26. letu starosti.

Nudijo ga zavarovalnice AdriaticSlovenica, Triglav zdravstvena zavarovalnica in Vzajemna. Ponudbe so precej različne, ob sklenitvi pa prejmete raznorazne ugodnosti. Na spletni strani http://www.e-zavarovanja.com/ imate možnost zavarovanja pri katerikoli od omenjenih zavarovalnic. Stran vam omogoča jasen pregled ponudb, cen in ugodnosti na enem mestu. Prav tako je sklenitev zdravstvenega zavarovanja hitra in enostavna, ob sklenitvi zavarovanja pa prejmete še darilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*